040-2553975

Echoscopie

Binnen onze praktijk ben je van harte welkom voor zowel medische echo’s als pretecho’s.

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho en het structureel echoscopisch onderzoek rond 20 weken zwangerschap. Daarnaast kan de verloskundige een extra echo indiceren indien er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de ligging of groei van je kindje. Voor al deze echo’s kan je bij PUUR Verloskundig Centrum Veldhoven terecht.

We nemen ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen en uitgebreid uitleg te geven over wat je ziet. De mooiste beelden worden op foto afgedrukt. Ook is het mogelijk om foto’s en filmpjes mee te krijgen op DVD.

Alle verloskundigen in de praktijk zijn ook opgeleid als medisch echoscopist.

Wil je dat naast je partner ook familie/vrienden bij de echo aanwezig zijn om je kindje te zien zijn zij natuurlijk van harte welkom! Geef van te voren bij ons aan met hoeveel personen je van plan bent om te komen.

Ben er bewust van dat we bij elke pretecho je kindje ook screenen en er soms bijzonderheden bij de echo kunnen worden gezien waar we je van op de hoogte zullen stellen.

Kosten
De medisch noodzakelijk echo’s worden over het algemeen vergoed door je verzekering.
Indien je niet verzekerd bent (of de echo niet vanuit je pakket vergoed wordt) staan de kosten van noodzakelijke medische echo’s in onderstaande tabel.

Echo Zwangerschapsduur Duur Kosten
Termijnecho 10-12 weken 20 minuten €45,-
Combinatietest

(Via DVU)

Tussen 11+3-13+6 weken 30 minuten €161,96

 

SEO 19 – 21 weken 45 minuten € 164,92
Echo bloedverlies, ligging, groei (biometrie), placentalokalisatie, buikpijn Gedurende gehele zwangerschap 15 minuten € 45,00

 

Kosten pretecho

Echo Zwangerschapsduur Duur Kosten
Vroege echo Vanaf 6 weken 15 minuten  €35,-
Geslachtsbepaling + foto’s Vanaf 14 weken 15 minuten  €40,-
Pretecho 2D/3D/4D

Inclusief foto’s en DVD

Tussen 24 – 28 weken

(Ben je verder zwanger, neem dan contact met ons op)

30 minuten (2D)

45 minuten (3D/4D)

 €50,-

 €85,-