040-2553975

Pretechoscopie

Bij PUUR bieden we ook pretechoscopie aan. Dit betekent letterlijk naar je kleintje in de buik kijken voor de fun. Of je nu nieuwsgierig bent naar het geslacht van de baby of wil kijken hoe hij zich beweegt in de buik, hoe hij precies ligt of om te zien of de baby lijkt op papa of mama. Met welke reden ook, het is altijd leuk je kindje weer even te zien. We maken de echo’s bij PUUR  met veel plezier. Uiteraard zijn familie/vrienden welkom bij de echo, dit bepaal je helemaal zelf! Voor de pretechoscopie gebruiken we een echoapparaat van Samsung Ugeo. Dit apparaat is voldoende gekwalificeerd, we maken er bijvoorbeeld ook de medische 20 weken echo’s mee, waardoor we in staat zijn de mooiste echobeelden te maken.Ben je ervan bewust dat er ook bij een pretecho onverwachte bijzonderheden gezien kunnen worden. In dat geval zullen we je hier altijd van op de hoogte stellen.

2D echoscopie

Bij een 2D-echo kun je ‘live’ naar je kindje kijken. Een 2D-echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk maar de mooiste beelden worden gezien tussen de 12 en 32 weken. Na de 32ste week zijn details van het kindje vaak nog wel mooi zichtbaar. Vanaf 15 weken is het geslacht meestal te zien.

3-4D echoscopie

Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk je kindje in perspectief te zien. Het resultaat van 3D echografie bestaat uit stilstaande beelden. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technieken is het sinds kort ook mogelijk je kindje echt te zien bewegen in 3 dimensionale beelden, de 4D echoscopie. De mooiste beelden zijn tussen de 24 en 30 weken te zien. Houdt er rekening mee dat de kwaliteit van een 3-4D echo afhankelijk is van meerdere factoren zoals de ligging en de bewegelijkheid van je kindje en de hoeveelheid vruchtwater.

 

Pretechoscopie wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering, hieronder vind je een overzicht van de kosten. In de praktijk hebben we pretecho pakketten samengesteld wat de pretechoscopie nog aantrekkelijker maakt.

Bel ons voor een afspraak en we kijken samen naar de mogelijkheden wat betreft zwangerschapsduur, datum en tijd waarop het jullie het beste uitkomt. Vanaf nu ook spreekuur voor pretechoscopie op zaterdag!

Pretecho kosten

Echo Zwangerschapsduur Kosten  
Vroege echo Vanaf 6 weken €40,-  
Geslachtsbepaling Vanaf 15 weken €40,-  
Pretecho 2D

Pretecho 3D/4D

24-30 weken

24-30 weken

€40,-

€85,-

Ben je verder zwanger, neem dan gerust contact met ons op.

 

Pretecho pakketten

Pakketten     Kosten
Pakket I Geslachtsbepaling + 2D echo bij een termijn naar keuze    €70,-
Pakket II Geslachtsbepaling + 3D/4D echo bij een termijn naar keuze (Incl. USB)    €110,-
Pakket III Geslachtsbepaling + 2D echo bij termijn naar keuze + 3D/4D echo bij termijn naar keuze (Incl. USB)   €140,-

 * Bij alle echo’s krijg je uiteraard ook afgedrukte foto’s mee.
 * USB’s zijn tevens los verkrijgbaar. De kosten hiervan zijn €10,- per USB (16GB).